20 липня 2015

Єпископ Митрофан взяв участь у презентації книги «AXIOS: таїнство людської природи»

16 липня 2015 р. з нагоди ювілею 400-ліття з часу заснування Київської православної богословської академії в Києві презентували книгу «AXIOS. Таїнство людської природи». Презентація видання відбулася в академічній залі Київської православної богословської академії. Авторами книги є викладачі та професори академії. Ініціювали видання українські бізнесмени.

У презентації взяли участь: Патріарх Київського і всієї Руси-України Філарет, ректор Київської православної богословської академії митрополит Переяслав-Хмельницького і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Вишгородський Агапіт, професорсько-викладацький склад академії, українські політики, представники інтелігенції та бізнесу.

На початку заходу до присутніх звернувся ректор академії митрополит Епіфаній зі вступним словом та закликом до спільної молитви.

Перший проректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк переповів присутнім зміст книги, зробивши акценти на головному: ким є людина та її внутрішній світ, до чого вона покликана, становлення особистості, що таке справжнє смирення, яка користь людині від хвороб та страждань. Книга має невеликий формат, стислий виклад основних розділів, що розраховане на людей, обмежених у часі для читання, але які мають потребу в духовних знаннях та у відповідях на питання буття.

Присутній на презентаційному вечері представник настоятеля афонської обителі Симонопетра архімандрита Єлисея зачитав вітання з приводу книги.

Вітаючи авторів, Святійший Патріарх Філарет наголосив, що сучасна людина, кожен свідомий українець мусить перед собою ставити всі питання, озвучені в книзі. Патріарх вкотре нагад основні правила життя, як для простих людей, так і для тих, хто зараз при владі.

«В діяльності та житті людини правда й любов – це основа. Якщо держава побудована на неправді, то вона рано чи пізно розпадеться. Прикладом для нас є Радянський Союз. На що повинні бути направлені закони та взагалі людська діяльність? На любов до людей, до ближніх своїх, до своєї землі, до свого народу», - наголосив Предстоятель Церкви.

На завершення офіційної частини присутні прослухали духовні піснеспіви у виконанні Патріаршого хору Володимирського кафедрального собору під орудою Вероніки Матвієнко.

Першим накладом видано 5 000 примірників в шкіряній палітурці з тисненням ручної роботи. Згодом відбудеться друге видання, яке буде розповсюджене Україною.

Це перша сучасна робота в Україні богословсько-просвітницького спрямування, над якою спільно працювали представники українського бізнесу, світської інтелігенції та професори Київської православної богословської академії. Ініціатором та меценатом видання став відомий благодійник Андрій Мацола.

за матеріалами Прес-центру Київської Патріархії

 
 

Рекомендуємо відвідати