1 вересня 2015

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан благословив студентів Національного технічного університету "ХПІ"

Традиційно в Україні 1-го вересня розпочинається навчальний рік у вищих і середніх навчальних закладах. За роки незалежності в багатьох з них стало доброю традицією запрошувати духовенство освятити початок навчання учнів та студентів молитвою і благословенням.

31 серпня 2015 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан на запрошення ректора Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту»Євгена Сокола відслужив молебень під час святкової церемонії.

Святкова програма розпочалася з гімну «Ще не вмерла Україна» та урочистої ходи представників 22 факультетів головною алеєю університету під акомпанемент військового оркестру. На початку до присутніх звернувся ректор – Євген Іванович Сокол, за ним почесні гості голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Львович Райнін, начальник управління СБУ у Харківській області О. В. Пивовар та викладачі цього навчального закладу, а на завершення до молодого покоління та їхніх батьків, викладчів та інших численних гостей звернувся Владика Митрофан, він наголосив на тому, що здобуваючи знання, не потрібно забувати зберігати в серці любов до Бога, ближнього, держави та побажав Божої допомоги у всіх добрих справах. 

На завершення всіх присутніх привітали вокальні, танцювальні та інші творчі колективи Палацу студентів НТУ «ХПІ». 

Супроводжував Преосвященного єпископа Митрофана, клірик храму св. влм. і цілителя Пантелеймона ієрей Віталій Стефаник.

 
 

Рекомендуємо відвідати