24 лютого 2016

Харків прийняв делегацію Університету ім. Кардинала Стефана Вишинського з Варшави

24 лютого 2016 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан зустрів делегацію Університету ім. Кардинала Стефана Вишинського з Варшави у складі: заступника ректора зі співробітництва з Україною, заступника декана Факультету Математики та Природничих Наук доктора Томаша Кульпи, викладача факультету теології, секції катехизису доктора, священика Рафала Беднарчика та студентки 4 курсу, правознавця пані Марії Борсук.

Університет імені Кардинала Стефана Вишинського був заснований у 1954 році. Тоді він носив назву Академія Католичної теології.  Сьогодні ж це сучасний, державний ВУЗ, що готує спеціалістів більше ніж з 35 напрямків (релігійний, історичний, правознавчий, гуманітарний, математичний, педагогічний, соціальна робота та інші) та представляє один з найкращих класичних університетів країни.

Головним завданням візиту Варшавського університету стало створення майданчиків для сумісної роботи у відповідних галузях з вишами та середніми освітніми закладами України, а саме проведення сумісних конференцій, форумів, симпозіумів, розробка сумісних видань, реалізація спільних проектів, стажування, обмін студентами, обмін викладачами тощо.

Зустріч відбулась у Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна в Українсько-польському академічному Центрі науки та культури. Студенти та викладачі уважно вислухали доповідь про переваги польського університету, його традиції та сучасну діяльність. Зокрема присутні дізналися про факультети вищого навчального закладу, спектр спеціальностей та специфіку трирівневої моделі освіти, яка включає в себе ліценціат (3 роки), магістратуру (2 роки) й аспірантуру. Також було обговорено умови, процедуру прийому на навчання та вимоги до іноземних кандидатів.

На зустрічі також були присутні: генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, віцеконсул Ян Ждановський та проректор університету Назиров Заріф Фятіхович.

Після зустрічі в університеті, делегація  відвідала Меморіал Слави Харкова та вирушила до Меморіалу жертвам тоталітаризму, де була відслужена панахида по невинно страчених поляках та українцях. Вічна пам'ять, всім загиблим! 

 

Смайлик 

 
 

Рекомендуємо відвідати