26 травня 2016

У Харкові відбулася закладка капсули під будівництво пам'ятника загиблим воїнам АТО

У закладанні капсули взяли участь українські військові, які захищали Донецький аеропорт, заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко. 
 
Як повідомив заступник голови Харківської обласної організації «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов, закладання капсули стало першим кроком. Тепер буде оголошений конкурс проектів пам'ятника, і вже через рік монумент планується встановити у сквері на пл. Захисників України (раніше - пл. Повстання), недалеко від корпусу Національної академії Нацгвардії України.


Як зазначив секретар Харківської міської ради Олександр Новак, сьогоднішній день увійде в історію як день пам'яті про всіх, хто захищав Україну, і як день поваги до українських військових.
 

З благословіння єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, на церемонії був присутній священик Григорій Стасюк. Звертаючись до військових, які були присутні, отець Григорій зазначив, що Церква молиться за них, просить, щоб Господь наділив їх та їхні родини силою і міцним здоров'ям.

 
 

Рекомендуємо відвідати