3 червня 2016

Архієрейське богослужіння у день пам'яті Володимирської ікони Божої Матері

3 червня Українська Православна Церква підносить молитви до древньої ікони Пресвятої Богородиці "Володимирської".

Володимирська ікона Божої Матері написана євангелістом Лукою на дошці від столу, за яким був за трапезою Спаситель з Пречистою Матір'ю і праведним Йосифом. Божа Мати, побачивши цей образ, промовила: "Віднині ублажатимуть Мене всі роди. Благодать Народженого від Мене і Моя з цією іконою нехай буде."

Саме в цей день світлого церковного торжества, віряни храму на честь Володимирської ікони Божої Матері м.Харкова, вул.Немишлянська молитовно вшанували свято, на честь якого освячений цей храм.

Святкову Божественну літургію очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Йому співслужило духовенство храму та Харківської єпархії. За богослужінням з піднесеним святковим настроєм молилось багато людей.

Зі словами проповіді після прочитання Євангелія до вірян та гостей звернувся настоятель храму протоієрей Михайло Лівіцький. Він подякував духовенству і гостям, які залишили всі свої турботи і клопоти, щоб розділити цю велику радість і в спільній молитві піднести свої серця до Господа.

Після закінчення богослужіння духовенство, прихожани і велика кількість гостей прийняли участь в хресному ході. І всі стали свідками великого чуда і Любові Милосердного Господа до нас, Який благословив людей теплим літнім сонцем та блакитним небом.

В кінці хресного ходу преосвященнійший єпископ Митрофан привітав усіх присутніх зі святом, побажав настоятелю та громаді міцного здоровя, твердої віри, терпіння і довгих років служіння на Христовій ниві.

 
 

Рекомендуємо відвідати