25 квітня 2021

Архієрейське богослужіння у Вербну неділю (Вхід Господній у Єрусалим)

25 квітня 2021 року, за тиждень до свята Пасхи Господньої, Церква молитовно відзначає одне із шанованих вірними свят - Вхід Спасителя до міста Єрусалима. Подія відбулась незадовго до Хресних страждань Ісуса Христа. Жителі Єрусалима зустрічали Месію із незвичайною урочистістю та піднесенням, стелили гілки пальм та свій одяг під ноги Христові, Який входив до міста на осляті.
В цей день, у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова (вул. Велика Панасівська 105а,), м. Харкова відбулась свята Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого. Богослужіння очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.
Його преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та протоієрей Геннадій Рохманійко та диякон Володимир Пожидаєв.
За літургією були виголошені сугубі молитви за мир та спокій у нашій рідній Український землі та молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
Насамкінець, були прочитані молитви та освячено гілки верби та весняні букети квітів..
Владика Митрофан привітав усіх зі святом, побажав миру, злагоди, Божої допомоги у звершенні добрих справ любові і милосердя!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати