26 червня 2021

Єпископ Митрофан взяв участь в урочистостях з нагоди випуску бакалаврів та магістрів богослів'я у ЛПБА

24 червня 2021 року Львівська православна богословська академія святкувала випуск бакалаврів та магістрів богослів'я. З нагоди урочистого дня в житті духовної школи в Академічному храмі святителя Іоана Золотоустого була звершена Божественна Літургія. Очолив відправу Літургії очільник Львівської єпархії Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.
 
Вітальним словом у притворі храму Архіпастиря зустрів ректор Академії протоієрей Ярослав Ощудляк.
За Божественною Літургією Митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію співслужили: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан; ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, проректор ЛПБА протоієрей Михайло Сивак та викладачі і студенти у священничому сані.
Участь у Літургії взяли студенти і випускники духовної школи та їх батьки, родичі.
Співи богослужіння виконував Академічний хор (регент - Любов Кобилецька).
Під час Літургії, після великого входу, Високопреосвященний митрополит Димитрій рукопоклав у священничий сан диякона Павла Венгреновича - випускника Львівської православної богословської академії.
Опісля прийняття духовенством Таїнства Причастя Архіпастир звернувся до нововисвяченого священника з настановчим словом щодо його майбутнього служіння.
Після співу запричасного стиха проповідь до учасників богослужіння звернувся студент V-го курсу Карпінка Леонід.
На завершення Літургії Владика Димитрій і Владика Митрофан у співслужінні духовенства звершив подячний молебень, піднісши молитви до Святої Тройці та святителя Іоана Золотоустого - небесного патрона Львівської Академії.
Наприкінці Літургії та подячного молебня в академічному храмі свят. Іоана Золотоустого розпочався урочистий акт вручення дипломів та нагород. Проректор ЛПБА прот. Михайло Сивак зачитав наказ по Львівській православній богословській академії про випуск бакалаврів та магістрів, а митрополит Димитрій вручив випускникам дипломи та пам’ятні подарунки.
Зі словами привітання до випускників звернувся Владика Димитрій.
Зі словом подяки до викладачів звернулись випускники. Від магістрів – священник Павло Венгренович, від бакалаврів – Павло Грох. Також вони подарували для бібліотеки ЛПБА добірку літератури.
Закінчилось святкування випускного спільним фото та святковим обідом.
 
 

Рекомендуємо відвідати