13 липня 2021

Архієрейське богослужіння у день святих первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня Православна Церква святкує день святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Цей день завершує собою Петрів піст. День пам'яті двох апостолів відомий з часів раннього християнства і відзначався в Римській імперії, як на Сході, так і на Заході.
 
З нагоди храмового свята , єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову божественну літургію в храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла м.Дергачі, вул.Золочівський шлях 7.
 
Його преосвященству співслужили настоятель храму прот.Михайло Лівіцький і духовенство єпархії.
 
За літургією підносилась молитва про визволення нашої країни від нашестя чужинців, та молитва про припинення епідемії коронавірусу.
 
Після богослужіння Владика Митрофан освятив подаровану жертводавцями плащавницю та ікону Тайної Вечері і привітав вірян зі святом та закликав на всіх Боже благословіння.
 
Іподиякон Андрій Ковальов подарував храму ікону святих первоверховних апостолів Петра і Павла 19ст.
 
В свою чергу єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відзначив ряд благодійників та активних парафіян Архієрейськими благословенними грамотами.
 
Завершилося святкове богослужіння многоліттям за Україну, за її волю, за народ, а також усі присутні приклонились до частичок мощей св.ап. Андрія Первозваного, ап.Якова,св.вмч.Варвари та свящмч.Макарія митрополита Київського.
 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати