19 серпня 2021

Архієрейське богослужіння у день свята Преображення Господнього та з нагоди 30-річчя першого Богослужіння у храмі Іоана Богослова м.Харкова

19 серпня Православна Церква відзначає свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.
 
В цей святковий день єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова м.Харкова.
 
Його преосвященству співслужив настоятель храму прот. Віктор Маринчак.
 
За літургією були виголошені сугубі молитви за мир та спокій у нашій рідній Український землі та молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
 
Преображення Господнє — це одне з дванадцяти найбільших свят у християнстві, встановлене на честь об’явлення божественної сили Христа Спасителя своїм учням. У народі це свято ще називають Яблучним Спасом, бо у цей день традиційно освячують перші плоди, серед яких – яблука, груші, мед.
 
По завершенні богослужіння Владика Митрофан освятив святою водою яблука, виноград та інші плоди, принесені вірянами до храму.
 
На завершення Богослужіння владика Митрофан з благословення Блаженнішого Епіфанія Митрополита Київського і всієї України відзначив Митрополичими благословенними грамотами засновників громади.
 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати