28 серпня 2021

Архієрейське богослужіння у день свята Успіння Пресвятої Богородиці

У день свята Успіння Пресвятої владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 28 серпня 2021 року, Свято-Успенська парафія села Соколове Чугуївського (Зміївського) району Харківської області святкує своє храмове свято. З цієї нагоди, на запрошення настоятеля, протоієрея Станіслава Аштраф'яна, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Успенському храмі.
 
Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіяльного управління ієрей Дмитро Шаповалов, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря ієромонах Феодосій (Ганзій), настоятель храму та благочинний Чугуївського району Станіслав Аштраф'ян, настоятель Свято-Миколаївського храму с.Циркуни та благочинний Харківського району протоієрей Олег Козубов, настоятель Свято-Духівського храму та благочинний м.Харкова протоієрей Юрій Боратинець ,настоятель храму св.муч. Іоана Воїна м. Харкова протоієрей Олександр Маренич, настоятель храму св.ап. Андрія Первозваного м. Харкова ієрей Артемій Пендраковський, клірик храму Володимирської ікони Божої Матері м.Харкова ієрей Себастьян Романов та диякони Олег Назаренко і Геннадій Гончаров.
 
Біля входу до храму Преосвященнійшого Владику зустріли діти, які привітали керуючого Харківською єпархією віршами та піднесли квіти і коровай.
 
​За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
Також лунала Всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
 
На запричасному єпископ Митрофан виголосив проповідь.
 
По завершенні Літургії єпископ Митрофан привітав парафіян із храмовим святом та закликав на всіх Боже благословіння. В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву.
 
Завершилося богослужіння хресним ходом довкола храму. На прихрамовій території Владика Митрофан освятив Поклінний Хрест і окропив вірних святою водою.
 
З нагоди свята Його Преосвященство нагородив благословенними грамотами Харківської єпархії активних парафіян: Богдана Федака, Ігора Терещенка, Федора Моргуна та Тетяну Довганюк.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати