1 вересня 2021

Студенти, курсанти, школярі та педагоги отримали благословення на навчальний рік

У перший день вересня Україна відзначає День знань і початок нового навчального року в закладах освіти. З цієї нагоди у храмах Харківської єпархії в останні дні серпня, зокрема на свято Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня) та неділю 10-ту після П‘ятдесятниці (29 серпня), були відслужені молебні за успішне навчання дітей і юнацтва, а також працю педагогів.

З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та на запрошення керівництва вищих і середніх шкіл священики Харківської єпархії взяли участь у святкових заходах і поблагословили діток, їх батьків і викладачів.

В. о. секретаря єпархіального управління ієрей Дмитро Шаповалов разом із духовенством Римо-Католицької церкви єпископом Павлом Гончаруком та отцем-каноніком Григорієм Семенковим привітав педагогічний колектив і вихованців Харківської приватної спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Харківський колегіум» (директорка Тамара Миколаївна Бєлічева). Владика Павло і отець Дмитро благословили першачків і старшокласників, а також окропили навчальні приміщення святою водою.

Обласний благочинний протоієрей Григорій Стасюк долучився до святкових заходів у Національній академії Національної гвардії України. Капелан харківського вищого навчального закладу прочитав молитву на благословення навчального процесу та окропив курсантів і офіцерів святою водою.

Благочинний міста Харкова протоієрей Юрій Боратинець благословив вихованців і викладацький склад Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу. Священик побажав усім плідного навчального року, міцного здоров‘я, натхнення, терплячості та Божої підтримки в навчанні та праці.

Благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб відвідав Циркунівський ліцей і привітав його педагогічний колектив, батьків і діток.

Благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф‘ян благословив учителів і учнів Соколівської загальноосвітньої школи імені Отакара Яроша.

Капелан Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» Олександр Маренич узяв участь у святковому шикуванні в закладі та урочистостях з нагоди початку нового навчального року.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати