21 вересня 2021

Митрополит Епіфаній зустрівся з керівництвом Харківщини

В рамках архіпастирського візиту до Харківської єпархії Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній разом з ієрархами ПЦУ 20 вересня 2021 року зустрівся з тимчасово виконуючим обов’язки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Черняком, головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко, начальником Управління Cлужби безпеки України в Харківській області Романом Дудіним, начальником Головного управління Національної поліції в Харківській області Станіславом Перліним, керівником Харківської обласної прокуратури Олександром Фільчаковим, радником голови Харківської обласної державної адміністрації Сергієм Стороженком та радником голови Харківської обласної ради Євгенієм Грицьковим.

Згодом Предстоятель помісної Української Православної Церкви провів окрему робочу зустріч з тимчасово виконуючим обов’язки голови Харківської облдержадміністрації Михайлом Черняком. Сторони обговорили питання розвитку регіону і релігійну й межконфесійну ситуацію. В контексті цього Митрополит Епіфаній розповів Михайлу Черняку про соціологічні дослідження останніх років, які переконливо свідчать, що ПЦУ – найбільша релігійна спільнота України. Окрім того, мова йшла про протидію російській агресії та викликам гібридної війни.

«Ви на самому кордоні боротьби, тож на Вас лежить велика відповідальність. Переконаний, що тут ніхто не хоче бути безправними заручниками, як в тимчасово окупованих Криму й частині Донбасу», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

Текст і фото - пресслужба Київської Митрополії

 

 
 

Рекомендуємо відвідати