5 грудня 2021

Привітання єпископа Митрофана до Міжнародного дня волонтера

Разом із усім світом 5 грудня Україна відзначає День волонтера. Сьогодні суспільство віддає шану тим, хто за покликом серця, без розрахунку на власну вигоду, часто у збиток собі – робить добрі справи заради ближніх.

Волонтерство – не просто відповідальне соціальне служіння. Це – зразок дієвої християнської любові, котра виявляється в наш непростий час і в складних обставинах життя нашої країни. Україну останнього десятиліття неможливо уявити без потужного волонтерського руху. Адже саме завдяки волонтерам стала можливою і Революція Гідності, і оборона українських земель від агресора, що почалася у 2014 році. Якби не волонтери – Української армії, самої Української держави зараз могло б і не бути.

Дорогі брати і сестри! Від імені кліру і вірян Харківської єпархії, від себе особисто, щиро вітаю наших волонтерів. Дякую Богові за кожного з вас. За те, що волонтери-патріоти часто складають осердя парафій Української Церкви на Слобожанщині. За приклад жертовного служіння людям, котрим ми разом стверджуємо Христові ідеали любові й добра в суспільстві.

Шлях волонтерства не є легким, і ви це добре знаєте. Як знаєте й те, що жодні труднощі, невдячність, випробування – не переважать радості, котра доступна чистому серцю людини, яка діє згідно голосу сумління та виконує своє життєве покликання. Хай Всемогутній Господь благословить усіх українських волонтерів на плідну працю. І хай у житті кожного з вас буде якомога менше складних хвилин, а якнайбільше перемог, втілених задумів і світлих почуттів від причетності до Божої дороги служіння потребам людей у цьому світі!

З молитвою і повагою,
Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський

 

 
 

Рекомендуємо відвідати