6 грудня 2021

Привітання єпископа Митрофана до Дня Збройних Сил України

Дорогі брати і сестри!

Тридцять років тому розпочалася новітня історія Збройних Сил України. 6 грудня держава святкує день народження своєї сучасної армії. А громадяни щиро вітають офіцерів і солдатів із цим святом.

Українське військо в останні роки на очах усього світу гідно протистоїть потужному агресору, що зазіхає на наш суверенітет і державну незалежність. Армія стала гарантом існування країни, а кожен військовослужбовець – справжнім захисником спокою і добробуту свого селища, міста, краю.

На жаль, за оборону рідної землі, правди і принципів доводиться сплачувати високу ціну. Війна забирає і калічить тисячі життів найкращих синів і дочок України. Наша Помісна Церква своєю молитвою і допомогою щодня поряд із пораненими, їх сім’ями, рідними загиблих героїв. Принесені жертви не мають виявитися марними – це є стимул для кожного воїна ЗСУ зараз і в майбутньому.

Від імені Харківської єпархії вітаю всіх військовослужбовців із Днем Збройних Сил України! Вітаю ветеранів і всіх причетних до допомоги армії – капеланів, медиків, волонтерів тощо. Хай Всемогутній Господь надихає всіх вас на гідне і вірне служіння Вітчизні! І хай спільним доробком усіх нас стане справедливий мир, відновлення законних кордонів, вільна, квітуча, щаслива Україна – надійно захищена Богом і такими чудовими людьми, як ви!

Слава Україні! Героям слава!

Митрофан
єпископ Харківський і Богодухівський

 
 

Рекомендуємо відвідати