20 грудня 2021

У Харкові відбувся експертний круглий стіл «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації суспільства»

17 грудня 2021 р. у бібліотеці Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого в Харкові відбулася експертна зустріч проекту «Порозуміння». У ній взяли участь науковці, правозахисники, релігієзнавці, представники громадських і релігійних організацій.

Із благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана Харківську єпархію на експертному круглому столі представляв т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов.

Також на заході виступив дизайнер, каліграф, автор офіційної символіки Православної Церкви України харків’янин Олексій Чекаль.

Модерував дискусію протоієрей ПЦУ, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко з Києва.

На зустрічі було представлено проект «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації суспільства», глосарій «Від конфлікту до миру», стратегію участі церков у миробудуванні «Україна – наш спільний дім», тези і концепцію позитивного і сталого миру.

Учасники заходу обмінялися думками щодо основних факторів поляризації українського суспільства, обговорили можливі шляхи і практичні дії для подолання негативних явищ та участь у цьому релігійних спільнот.

Організаторами проекту є німецько-українсько-білоруське товариство «Європа без кордонів» (Віттен), Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості, науково-видавниче об’єднання «Дух і літера», національна платформа «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Партнером експертного круглого столу в Харкові став Центр дослідження верховенства права і релігії Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Проект «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства» реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини через IFA (Інститут зовнішніх відносин) у програмі фінансування ZIVIK.

 
 

Рекомендуємо відвідати