23 грудня 2021

У ХОДА розповіли про карантинні вимоги до проведення різдвяних свят

22 грудня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк зустрівся з представниками релігійних організацій регіону. Від Харківської єпархії Православної Церкви України захід відвідали єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан і клірик храму на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова в Харкові протоієрей Геннадій Рохманійко.

Михайло Черняк наголосив на потребі вакцинації та дотриманні карантинних заходів під час відзначення Різдва та проведення святкових богослужінь і масових заходів. «Нагадаю, що наразі згідно з постановою уряду на Харківщині діє «жовта» зона карантину. Тому всі масові заходи мають відбуватися з дотриманням карантинних обмежень. Як люди, які організовують захід, так і ті, хто приходить на свята, повинні мати сертифікати вакцинації», – наголосив посадовець.

За його словами, під час святкових днів працівники поліції будуть працювати в посиленому режимі. Михайло Черняк закликав вірян з розумінням поставитися до можливих перевірок. Як зазначив під час зустрічі начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області полковник поліції Сергій Бірбасов, співробітники поліції будуть проводити бесіди з відвідувачами релігійних заходів щодо дотримання карантинних вимог, але також просять керівників церковних організацій поговорити на цю тему з вірянами.

 
 

Рекомендуємо відвідати