8 січня 2022

Єпископ Митрофан очолив богослужіння на Різдво Христове

У день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа 7 січня 2022 року (25 грудня за старим стилем) єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив святкову Божественну літургію у храмі святого ап. Іоана Богослова м. Харкова.

Його Преосвященству співслужили настоятель храму прот. Віктор Маринчак, прот. Геннадій Рохманійко, диякон Володимир Пожидаєв і диякон Олег Назаренко. Богослужінням, серед інших, молились настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ отець Григорій Семенков, начальник Східного територіального управління Національної гвардії України генерал-майор Олег Олександрович Сахон, заступник начальника ХНУПС полковник В'ячеслав В'ячеславович Лук'яненко, проректор Харківського національного універитету ім. В.Н. Каразіна Анатолій Бабічев.

Після належного за уставом уривку з Євангелія єпископ Митрофан зачитав Різдвяне послання митрополита Київського і всієї України Епіфанія до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Православної Церкви України. Наприкінці богослужіння прот. Геннадій Рохманійко виголосив Різдвяне послання єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана до пастирів, чернецтва і всіх вірних Харківської єпархії ПЦУ.

У святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли святі таїнства сповіді та причастя Тіла і Крові Господньої. Архіпастир привітав духовенство та вірян з Різдвом Христовим.

Із благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія владика Митрофан вручив нагороду від предстоятеля ПЦУ – орден святого Юрія Переможця регенту хору Микиті Маринчаку.

Святкові позабогослужбові заходи в храмі продовжив різдвяний виступ фольклорного колективу «Муравський шлях». Пролунали українські співали колядки в автентичному народному виконанні. Також представники національної скаутської організації «Пласт» показали вертеп, розповіли вірші, віншували та колядували.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати