9 січня 2022

У Харкові пом’янули загиблих у грудні воїнів ООС

6 січня 2022 року на подвір’ї храму апостола і євангеліста Іоана Богослова в Харкові відбулися традиційні меморіальні заходи. Щомісяця в перший четвер там поіменно згадують загиблих у минулий місяць в неоголошеній війні з Росією.

Панахиду за спокій душ убієнних воїнів відправив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак і військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко.

На заупокійну молитву зібралися харківські волонтери, журналісти, рідні загиблих в АТО/ООС героїв, військовослужбовці, парафіяни Православної Церкви України. Волонтери розповіли про життєвий шлях і обставини загибелі кожного з армійців, які пожертвували життям в обороні рідної землі у грудні 2021 року.

Захід проведено спільними зусиллями Харківської єпархії ПЦУ, Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті, Міністерства у справах ветеранів та ГО "Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України".

 
 

Рекомендуємо відвідати