3 лютого 2022

Єпископ Митрофан співслужив Предстоятелю на святковій літургії

В день відзначення третьої річниці інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, 3 лютого 2022 року, Його Блаженство очолив Божественну літургію у тисячолітній святині Православної Церкви – Соборі святої Софії Київської. Участь у відправі богослужіння взяв єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Як повідомляє пресслужба Київської митрополії, предстоятелю помісної Української Православної Церкви також співслужили архієреї й духовенство зі всієї України, екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, архієпископ Памфільський Даниїл (Українська Православна Церква США) та єпископ Едмонтону і Західної єпархії Української Православної Церкви Канади Іларіон.

На початку відправи митрополит Вінницький і Барський Симеон зачитав акти про канонізацію Митрополита Київського, Галицького і всієї Руси Йосифа (Нелюбовича-Тукальського) та святої праведної Єлизавети Гулевич. Згодом за богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії). На запричасному стиху проповідь виголосив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати