22 лютого 2022

У Харкові вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні

У Харкові 20 лютого 2022 року, єпископ Митрофан, представники Харківської обласної ради, облдержадміністрації, міської ради, духовенства, силових структур, жителі міста та області поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, який Україна щороку відзначає 20 лютого, коли ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності та увічнюємо пам'ять героїв Небесної Сотні.

Цього дня 2014 року на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Усього за день було до ста жертв, яких назвали Небесною Сотнею. Серед загиблих героїв, що віддали життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, були троє харків’ян: Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук.

Керуючий Харківською єпархією ПЦУ єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан у співслужінні духовенства Харківської єпархії ПЦУ та представників інших християнських конфесій очолив панахиду за спокій душ героїв Небесної Сотні.

 
 

Рекомендуємо відвідати