28 лютого 2022

Єпископ Митрофан підтримав поранених воїнів у військовому госпіталі

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відвідав харківський військовий госпіталь. 28 лютого підтримати поранених воїнів він прийшов разом із єпископом Римо-католицької церкви Павлом Гончаруком, ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії. До капеланства в медичному закладі також тимчасово залучено священика Іоано-Богословського храму Харкова, капелана Держприкордонслужби прот. Геннадія Рохманійка.

Церковне життя Харківської єпархії в умовах війни змінилося. Внаслідок російської агресії частина парафій опинилися на лінії воєнних дій або під фактичною окупацією. Богослужіння у тамтешніх храмах відбуваються рідко або не проводяться зовсім. На вільній території вимоги безпеки під час обстрілів та правила комендантської години також впливають на усталений ритм богослужінь. Священики намагаються, попри все, підтримувати літургійне життя та молити Бога про справедливий мир.

Духовенство єпархії задіяне в допомозі українським воїнам і мирним жителям. Священики і диякони перебувають на передовій бойових дій разом із військовими підрозділами, опікуються хворими і пораненими в декількох лікарнях, допомагають волонтерам, морально і молитовно підтримують людей в укриттях, зокрема в метро. Частина кліриків змушена була виїхати у перші дні заради облаштування рідних у безпечніших місцях, наразі ці священнослужителі повертаються до парафій або обласного центру. Церковними дзвонами, де можливо, населення оповіщується про сигнал тривоги цивільної оборони області. Продовжує працювати єпархіальне управління та офіційний сайт.

«Віримо в перемогу. Працюємо для її наближення. Молимося Богові за сили для всіх захисників рідної землі та вічний спочинок тих, хто поклав свої життя в обороні нашого краю та України», - наголосив владика Митрофан.

 
 

Рекомендуємо відвідати