15 березня 2022

Священики єпархії допомагають військовим і цивільним на Харківщині

Духовенство єпархії в умовах бойових дій на території Харківської області не тільки підтримує богослужбовий і молитовний ритм церковного життя, а й провадить активне капеланське і місійне служіння. З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, священнослужителі надають пастирську і волонтерську підтримку військовослужбовцям, пораненим, постраждалим унаслідок бойових дій жителям регіону.

Речову, медичну і харчову допомогу розподіляє парафія храму апостола і євангеліста Іоана Богослова (настоятель – протоієрей Віктор Маринчак). Активно працюють на волонтерській ниві обласний благочинний протоієрей Григорій Стасюк, ігумен Феодосій (Ганзій) та інші священнослужителі. Вони дякують за матеріальні пожертви доброчинцям із інших регіонів України, країн ЄС, місцевим меценатам, серед яких активну участь у забезпеченні потреб населення Харківщини бере депутат обласної ради Олександр Скорик.

Завдяки їх активності посильна допомога надана службовцям ЗСУ, НГУ і територіальної оборони на позиціях, армійському клінічному госпіталю в м. Харків, дитячій обласній лікарні, обласній клінічній лікарні, 3-й психіатричній лікарні, перинатальному центру на Салтівці (Харків), хворим парафіянам ПЦУ тощо.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати