17 березня 2022

Архієрейське богослужіння у неділю Торжества Православ'я

14 березня 2022 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я. Встановлення цього свята пов’язано з подіями Помісного Константинопольського собору, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.

На згадку про цю важливу для християнського світу подію щорічно в першу неділю Великого посту Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями. Цього дня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію свт. Василія Великого у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова в місті-герої Харкові. Його преосвященству співслужив настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та клірик Свято-Володимирського храму на МК «Слобожанський» і т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Димитрій Шаповалов.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир та за усіх полеглих українських воїнів і мирних жителів.

 
 

Рекомендуємо відвідати