16 квітня 2022

Встановлено умови відправи пасхальних богослужінь під час війни

16 квітня 2022 року правлячий архієрей Харківської єпархії єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан видав розпорядження щодо умов звершення богослужінь на свято Великодня. Документ регулює, зокрема, час початку святкових відправ.

З огляду на воєнний стан і запроваджену в регіоні комендантську годину, служби в нічний час доби не правитимуться. Святкові богослужіння благословляється звершувати в неділю, 24 квітня, від 7:00 ранку та пізніше.

Освячення пасок рекомендовано відправляти протягом світлої частини доби напередодні, в суботу, 23 квітня, а також у самий пасхальний день. Священикам рекомендовано здійснювати цей чин «для невеликих груп людей», щоби запобігти скупченню парафіян, що є небезпечним при загрозі обстрілів. Також архієрей наголошує на необхідності слідкувати за повідомленнями про повітряну тривогу та переходити в укриття в разі її оголошення.

«Перед початком богослужінь перевірити храми на наявність підозрілих предметів, і у разі виявлення таких повідомити про це поліцію», - розпорядився владика Митрофан.

 
 

Рекомендуємо відвідати