18 квітня 2022

Архієрейське богослужіння у Вербну неділю

17 квітня 2022 року, за тиждень до свята Пасхи Господньої, Церква молитовно відзначає одне із шанованих вірними свят – Вхід Спасителя до міста Єрусалим. Цього дня у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова в місті-герої Харкові відбулась свята Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого.

Богослужіння очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, клірик Свято-Володимирського храму на МК «Слобожанський» і т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Димитрій Шаповалов, ієрей Олександр Чекановський та диякон Олег Назаренко.

За богослужінням були виголошені додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Наприкінці святкового богослужіння були прочитані відповідні молитви та освячено гілки верби та весняні букети квітів. Владика Митрофан привітав усіх зі святом, побажав миру, злагоди, Божої допомоги у звершенні добрих справ любові і милосердя.

 
 

Рекомендуємо відвідати