23 травня 2022

Єпископ Митрофан очолив літургію на храмове свято в Харкові

21 травня 2022 року день пам’яті свого покровителя відзначила харківська парафія апостола і євангеліста Іоана Богослова. З нагоди свята було відслужено архієрейську літургію, яку очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря смт. Ков’яги ігумен Феодосій (Ганзій),настоятель Свято-Миколаївського храму с.Циркуни та благочинний Харківського району протоієрей Олег Козубов, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, клірик Свято-Пантелеймонівського храму м.Харкова ієрей Себастьян Романов та диякон Олег Назаренко.

За богослужінням були виголошені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Наприкінці богослужіння присутні вклонилися храмовим святиням, а також нещодавно переданій до Харківської єпархії з грецького острова Керкіра (Корфу) іконі святого Спиридона Тримифунтського. Владика Митрофан привітав присутніх із храмовим святом і побажав, щоби восени на день святого Іоана Богослова вже був мир і перемога. Настоятель о. Віктор Маринчак подякував архієрею та гостям свята, особливо відзначивши радість спільного служіння з о. Олегом Козубовим, який 71 день провів у російській окупації і лише напередодні зміг вибратися до Харкова.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати