12 червня 2022

Архієрейське богослужіння в День Святої Трійці

12 червня 2022 року, в день Святої Трійці, керуючий Харківською єпархією преосвященніший єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова (вул. Велика Панасівська, 105-А) в місті-герої Харкові.

Його преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, диякон Олег Назаренко та диякон Геннадій Гончаров.

На єктеніях були виголошені додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії владика Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Цього дня за давнім благочестивим звичаєм вірянами принесено до храму пахуче зілля. Його було освячено архієреєм після заамвонної молитви. На завершення владика Митрофан привітав громаду з великим церковним святом і прикликав на присутніх Боже благословення.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати