17 червня 2022

Привітання владиці Митрофану з днем тезоіменитства

Ваше Преосвященство!

Клір і віряни Харківської єпархії щиро вітають Вас із днем Вашого народження та днем пам’яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського – святого, ім’я котрого Ви отримали в монашестві.

Просимо Милостивого Бога насамперед про дарування Вам душевних і тілесних сил. Вони потрібні у випробуванні, яке проходить Україна, а разом із нею наша Харківщина, наша Церква, наша єпархія. Проходить кожен. Заступництвом Пресвятої Богородиці, турботою святителя Митрофана хай Господь обдарує харківського архіпастиря здоров’ям, довголіттям, мужністю, мудрістю, всіма християнськими чеснотами – на всі роки служіння у Своєму винограднику!

Наша молитва сьогодні підноситься не тільки з Харкова, міст і сіл Слобідського краю, а й з багатьох інших місць – в Україні та поза нею. Так склалося через війну, що не кожен, хто хоче, має змогу привітати Вас особисто. Одні боронять Вітчизну на передовій, інші активно задіяні у волонтерському русі, ще інші перебувають у тимчасовій окупації чи мусять дбати про безпеку рідних далеко від дому. Але всіх нас єднає повага, вдячність і любов до Вас, як до правдивого пастиря Христової отари.

Будьте й надалі, Преосвященнійший владико, носієм світла, котре неспроможна здолати жодна темрява. Даруйте своїм словом і своєю посмішкою надію тим, хто цього потребує. Щодня молитвою і справами наближайте перемогу добра. Ми ж будемо Вашими вірними супутниками і по мірі сил помічниками на дорозі служіння Богові і людям. Щоби справдилося Писання: «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5, 16).

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Духовенство, монашество, віряни Харківської єпархії
Православної Церкви України

 
 

Рекомендуємо відвідати