27 червня 2022

Єпископ Митрофан співслужив Предстоятелю на Козацьких могилах

26 червня 2022 року, в неділю Всіх святих землі Української, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан співслужив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію на Божественній літургії у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с. Пляшева Дубенського району). Про подію повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

У богослужінні також узяли участь митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, намісник обителі архімандрит Софроній (Бордюк) та запрошене духовенство.

За богослужінням молилися віряни, які приїхали з різних куточків України, представники місцевої влади, меценати та інтелігенція. Лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Після літургії Предстоятель помісної Української Православної Церкви у співслужінні архієреїв та духовенства звершив літію за спокій душ полеглих українських козаків, які поклали життя у битві під Берестечком, та за мирних жителів, новітніх українських героїв, які полягли за волю і незалежність України, а також Блаженнійший Митрополит Епіфаній взяв участь в урочистій ході та покладанні квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

 
 

Рекомендуємо відвідати