3 липня 2022

У монастирі в Ков’ягах з’явилася часточка мощей свт. Іоана Шанхайського

2 липня 2022 року день пам’яті одного із своїх покровителів відзначив Свято-Миколаївський чоловічий монастир смт. Ков’яги. Другий престіл обителі присвячений слобожанському святому – святителю Іоану Максимовичу, архієпископу Шанхайському і Сан-Франциському, чудотворцю.

З нагоди свята у стінах монастирського храму, який зводиться з минулого року, було відслужено архієрейську літургію, яку очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Архієрею співслужили намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря селища Ков’яги ігумен Феодосій (Ганзій), настоятель храму на честь Вишгородської ікони Пресвятої Богородиці та обласний благочинний протоієрей Григорій Стасюк, настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та благочинний Харківського району протоієрей Олег Козубов, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Соколове і благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф'ян, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, диякон Олег Назаренко та диякон Геннадій Гончаров.

За богослужінням були виголошені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Богослужіння завершилося святковим молебнем перед іконою з частичкою мощей святого святителя Іоана Шанхайського і Сан-Франциського,яку єпископ Митрофан подарував монастирю.

Після відпусту владика Митрофан привітав усіх присутніх із святом, подякував усім за спільну молитву та побажав усім молитовного заступництва святителя Іоана, який народився і виріс на Слобожанщині.

 
 

Рекомендуємо відвідати