31 липня 2022

Божественна літургія в день відзначення 1034-ї річниці Хрещення Руси-України

Відзначаючи 1034-ту річницю Хрещення Руси-України, день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого та День Української Державності єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова в місті-герої Харкові.

Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та харківський районний благочинний протоієрей Олег Козуб, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Соколове і благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф'ян, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко і диякон Олег Назаренко.

За богослужінням були виголошені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Богослужіння завершилося святковим молебнем перед іконою святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Після відпусту архієрей привітав усіх присутніх із святом і подякував за спільну молитву. Настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак привітав владику Митрофана з 9-тою річницею призначення на Харківську кафедру та подарував букет троянд.

 
 

Рекомендуємо відвідати