2 серпня 2022

Божественна літургія у сьому неділю після П’ятдесятниці

У сьому неділю після П’ятдесятниці, 31 липня 2022 року, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова в місті-герої Харкові.

Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, намісник Свято-Миколаївського монастиря в Ков’ягах ігумен Феодосій (Ганзій), т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов та о. Кирило Бочкарьов із Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

За богослужінням були виголошені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Богослужіння правилося українською мовою, окремі виголоси давалися церковнослов’янською і чеською. Після літургії настоятель храму подякував гостю з Чехії за спільну молитву та допомогу Україні в час війни. На молитовну згадку про Харків отцю Кирилу подарували книги – Служебник українською мовою та «Досвід навернення» о. Віктора Маринчака.

 
 

Рекомендуємо відвідати