11 серпня 2022

Харківський храм великомученика Пантелеймона відзначив престольне свято

9 серпня 2022 року, в день вшанування святого великомученика і цілителя Пантелеймона, престольне свято відзначила Свято-Пантелеймонівська парафія міста-героя Харкова, розташована по вулиці Танкопія, 8-А.

З нагоди свята у храмі було звершено Божественну літургію, яку очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк, намісник Свято-Миколаївського монастиря в Ков’ягах ігумен Феодосій (Ганзій), настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та харківський районний благочинний протоієрей Олег Козуб, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Соколове і благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф’ян, протоієрей Володимир Руденко, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, військовий капелан ієрей Серго Бубашвілі, ієрей Себастьян Романов, диякон Олег Назаренко та диякон Геннадій Гончаров.

За богослужінням були виголошені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів. Після потрійної єктенії єпископ Митрофан прочитав молитву за Україну в час війни.

Після завершення Літургії священнослужителі відслужили молебень до святого Пантелеймона та окропили присутніх святою водою. Владика Митрофан подякував волонтерам, які працюють для постраждалих від війни харків’ян, та вручив їм благословенні грамоти.

 
 

Рекомендуємо відвідати