21 серпня 2022

Архієрейське богослужіння на свято Преображення

19 серпня 2022 року, на свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова міста-героя Харкова.

Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та харківський районний благочинний протоієрей Олег Козуб, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Соколове і благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф'ян, протоієрей Володимир Руденко, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, диякон Олег Назаренко.

Духовенство та віряни піднесли посилені молитви за Україну, її владу, військо та народ, за здоров’я оборонців рідної землі, одужання поранених воїнів, визволення полонених і повернення до своїх осель вимушених переселенців і біженців.

Цього дня Іоано-Богословська парафія відзначала 31-річницю першого богослужіння після закриття та занедбання храму в радянську добу. Архієрей привітав настоятеля та вірян зі знаменною подією та відзначив важливу роль, яку судилося виконати першій відновленій українській православній громаді в громадському та культурному житті Харкова.

За традицією, на свято Преображення було звершено освячені плодів – винограду, яблук, груш тощо.

 
 

Рекомендуємо відвідати