24 серпня 2022

Привітання єпископа Митрофана з Днем Незалежності

Дорогі брати і сестри, улюблена в Христі слобожанська паства!

Під сирени тривоги і вибухи снарадів зустрічаємо свято державної Незалежності на Харківщині. Зі сльозами згадуємо загиблих в обороні України героїв. З сумом споглядаємо сліди «руського міра» − принесені на наші вулиці руйнування. Болем у наших серцях відгукуються долі мільйонів українців, які втратили рідних, свої оселі та роботу, були скалічені фізично та психологічно, потрапили в полон чи окупацію, були змушені стати вигнанцями − біженцями та переселенцями.

Замкнені в оселях тривалою комендантською годиною, молимося за свою землю та її захисників. Та відкриваємо особливу готовність наших душ… для радості. Радості від того, що ми – громадяни України. Що мужність і незламність нашого народу – взірець усьому вільному світу. Що кольори нашого прапору і тризуб стали символами свободи, честі, гідності на всіх континентах планети. І тих причин можна назвати сотні.

Не лякаймося цієї радості, бо її джерелом є Сам Христос. «Радуйтесь і веселіться, бо велика ваша нагорода на небесах» (Мф. 5, 12) – говорить Він усім несправедливо скривдженим у цьому житті. «Завжди радійте!» (1 Фес. 5, 16) – заповів апостол Павло всім християнам. Недарма! Які б важкі не трапились утиски, скорботи і випробування – Господь більший і сильніший за них. Якщо Бог тут і зараз разом із нами – хто проти нас?

Дорогі мої! Бажаю кожному повсякчасної радості у Христі! Від Нього просімо і отримуймо сили та надію для захисту своєї домівки, краю, держави. Будьмо гідними майбутньої перемоги – вірними синами і доньками України та її Помісної Православної Церкви! Хай Господь обдарує всіх нас миром, мудрістю та єдністю!

З Днем Незалежності!

† Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський

 
 

Рекомендуємо відвідати