30 серпня 2022

Єпископ Митрофан молитовно відзначив 9-ліття архієрейського служіння

25 серпня 2022 року виповнилося дев’ять років від дня архієрейської хіротонії єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана. З цієї нагоди у храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в місті-герої Харкові було відслужено подячну літургію.

Її очолив правлячий архієрей Харківської єпархії. Владиці Митрофану співслужили священики єпархії та запрошене духовенство.

На єктеніях були виголошені додаткові прохання за українських воїнів, які захищають країну від агресора, а також мирних жителів, які постраждали від бойових дій. Його преосвященство виголосив молитву за Україну в час війни.

На вході з Євангелієм благочинного Чугуївського району, настоятеля Свято-Успенської парафії села Соколове, військового капелана протоієрея Станіслава Аштраф’яна було нагороджено правом носіння митри.

Після богослужіння владику від імені кліру і вірян єпархії привітав т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов. Братнє вітальне слово до архієрея виголосив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви єпископ Павло Гончарук.

Теплі слова вітання, подяки та визнання пролунали від керівника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, керівника Національної поліції України в Харківській області Володимира Тимошка, директора Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міської ради Нікіти Стєріна, представників командування 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Збройних Сил України тощо.

Владиці Митрофану, представникам влади, військовослужбовцям хор і духовенство проспівали многоліття.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати