29 вересня 2022

Предстоятель прибув до Харкова, де з молитвою підтримав українських воїнів

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 вересня 2022 року прибув у місто Харків, захисники якого героїчно протистоять російській навалі. Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

На початку свого візиту Предстоятель у супроводі єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана відвідав одну з військових частин міста, де разом з командиром частини та військовослужбовцями помолився за усіх захисників України й перемогу над російським агресором. Після відправи Його Блаженство звернувся до воїнів зі словом.

«Ми переконані у нашій перемозі, адже на нашому боці правда. Ми захищаємо свої родини й свою рідну землю – те, що Господь дав нам як дар. Тож ми зобов’язані вберегти цей дар. З молитвою ми віримо, що Господь допоможе нам здолати агресора і присікти це зло, яке увірвалося в наш дім», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

«Я дякую кожному з вас, адже завдяки вашому жертовному подвигу Україна не здається і долає ворога. Харків – місто героїчних захисників України. Ви встояли і даєте приклад іншим. Тож нехай Господь дає вам силу й наснагу і надихає ваш незламний дух», – підсумував Предстоятель.

Окрім того, Його Блаженство відзначив військову частину Орденом святого великомученика Юрія Переможця.

Згодом Блаженнійший владика та керуючий єпархією відвідали частину Національної Гвардії України, яка зазнала ракетних ударів ворога. Тут у зруйнованому храмі на честь святого апостола Андрія Першозваного було звершено заупокійну молитву за душі полеглих захисників України та мирних мешканців.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати