29 вересня 2022

У Харкові Митрополит Епіфаній освятив бойове знамено 127-ї бригади

В рамках архіпастирського візиту до Харкова Предстоятель Православної Церкви України 29 вересня 2022 року відвідав храм на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, який зазнав пошкоджень від російських обстрілів. Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Разом з єпископом Митрофаном, настоятелем храму протоієреєм Віктором Маринчаком, капеланами та місцевим духовенством Митрополит Епіфаній помолився за перемогу над агресором та освятив бойове знамено 127-ї окремої бригади територіальної оборони.

Під час відправи також молилися військовослужбовці, командування й представники місцевої влади. Зокрема, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, командувач ОК «Схід» генерал-майор Олег Мікац, начальник Харківського гарнізону бригадний генерал Сергій Мельник, командир 127-ї бригади ТРО полковник Роман Грищенко, директор Департаменту культури і туризму ХОВА Едуард Павленко та директор Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міської ради Нікіта Стєрін.

«Сьогодні ми вкотре піднесли молитву за нашу перемогу. Поступово Харківщина вже практично звільнена і чобіт окупанта більше не топче цю землю. Тут наші воїни виявили зразок сили духу та незламності. Навіть у такій безпосередній близкості від кордону захисники України витримали навалу ворога. Хоча наша боротьба ще триває, проте морально ми вже перемогли, бо увесь світ повірив у нашу перемогу. Тож ми віримо, що Господь завершить страждання українського народу справедливим миром, коли ми остаточно переможемо агресора», – сказав Його Блаженство після богослужіння.

З нагоди 30-ліття відновлення Харківської єпархії Предстоятель вручив єпископу Митрофану пам‘ятну панагію, а настоятелю храму та капеланам – іменну єпітрахиль.

Окрім того, Блаженнійший владика відзначив 127-му бригаду Орденом святого великомученика Юрія Переможця, а голову Харківської облради Тетяну Єгорову-Луценко Орденом святої рівноапостольної княгині Ольги.

Згодом біля пам’ятної дошки, розміщеної на фасаді храму на честь жителів Харківської області, які загинули захищаючи Україну від російської агресії та внаслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року, відбулася заупокійна молитва і покладання квітів.

 
 

Рекомендуємо відвідати