14 жовтня 2022

Привітання єпископа Митрофана до Дня захисників і захисниць України

Дорогі українські оборонці!

Важкою ціною далося Україні усвідомлення того, яке значення має армія та професія військового. В уже незалежній державі ми пережили навіть не роки, а десятиліття занехаяння власних збройних сил, занепаду престижу служби Вітчизні. Навіть локальна війна, що почалася вісім років тому, тільки частково змінила ситуацію.

Цього року Україна нарешті схаменулася. Через шок, кров, горе, біль, втрати і вигнання пролягла суспільна дорога до усвідомлення війська, як головної сили, на якій тримається наша держава і вільне майбутнього кожного її жителя. Ваша мужність, ваша відвага, ваш жертовний подвиг дозволив зберегти країну в ті дні, коли Україна здавалася приреченою на знищення.

День захисників і захисниць України ми відзначаємо вже на іншій дорозі – на шляху до перемоги над ворогом. Бажаю кожному і кожній з вас наснаги, здоров’я, сил і в потрібну мить ще й везіння, аби успішно здолати дистанцію, що залишилася до справедливого миру. Вірю, що після війни з помилок минулого будуть зроблені належні висновки, а воїни-захисники свого народу, за традицією славетних козацьких часів, посядуть заслужене місце справжньої еліти українського суспільства.

Хай Покров Пресвятої Богородиці невидимо простягається над головами всіх оборонців України! Хай за молитвами Своєї Святої Матері наш Господь Ісус Христос благословить на перемогу кожного з вас! Низький поклін вам за все.

Зі щоденною молитвою за Україну та вас, її оборонців,  

† Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський

14 жовтня 2022 року

 
 

Рекомендуємо відвідати