17 жовтня 2022

Під Харковом розпочалося будівництво нового храму ПЦУ

У селищі Покотилівка Височанської ОТГ тривають роботи першого етапу побудови храму на честь преподобного Агапіта Печерського. Парафія до настання морозів намагається звести і облаштувати капличку, в якій можна буде провадити богослужіння взимку.

До справи долучилися голова і депутати Височанської ОТГ, депутати районної ради, місцеві благодійники. Їхніми зусиллями вже зроблено фундамент, стіни та перекриття, встановлено двері та вікна, готується підлога та утеплюється дах.

Настоятель парафії протоієрей Леонід Коренський вбачає у будівництві момент єднання молодої парафії. «Храми будуються для людей, там, де вони потрібні людям. Щоб дарувати віруючим радість спілкування з Богом. Загальна справа — це колосальний фактор, що об’єднує парафіян, і є чудовою духовною вправою, що формує корисні духовні навички. Згуртованості сприяє спільна молитва», - зауважив священник.

Попереду багато робіт з улаштування приміщення до проведення богослужінь. Допомогти в побудові храму в Покотилівці можна пожертвою за реквізитами:

МоноБанк: 5375 4115 0215 0589
ПриватБанк: 4731 1856 1873 1522
PayPal: levonkor1983@gmail.com

 
 

Рекомендуємо відвідати