21 жовтня 2022

Архієрей Слобожанщини співслужив архієрею Січеславщини

11 жовтня 2022 р., коли вшановується пам’ять преподобних отців Києво-Печерських, що у Ближніх (прп. Антонія) печерах спочивають, керуючий Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійший Владика Симеон звершив урочисту Божественну літургію в центральному єпархіальному храмі на честь ікони Богородиці «Несподівана Радість».

До сонму цих святих чудотворців Печерських належить святитель Симеон Печерський, єпископ Володимиро-Суздальський, небесний покровитель дніпровського архіпастиря. Розділити радість дня тезоіменинства владики Симеона прибули Преосвященнійший єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, духовенство Дніпровської єпархії, ректор, викладачі та студенти місцевої духовної школи, військовослужбовці, представники влади та небайдужі дніпряни.

Під час відправи були вознесені прохання за наше військо, владу, лікарів, волонтерів та увесь побожний народ наш. Також владика Симеон виголосив молитву за перемогу України над агресором. Опісля відбувся молебень до преподобного Симеона Володимиро-Суздальського. Наприкінці молитви архіпастир виголосив повчальне слово проповіді, в якому розповів про подвиг життя преподобних печерських та свого небесного покровителя.

Згодом вітальні слова виголосили владика Митрофан, канцлер консисторії протоієрей Віталій Лопушанський та ректор Дніпровської духовної семінарії протоієрей Сергій Нарольський. Потім кожний учасник богослужіння мав змогу особисто привітати архієпископа Дніпра і регіону з днем ангела.

 
 

Рекомендуємо відвідати