31 жовтня 2022

Привітання єпископа Митрофана 92-й бригаді ЗСУ

30 жовтня 2022 року минуло 22 роки, відколи указом Президента України колишня 48-ма мотострілецька Ропшинська дивізія радянської армії та 6-та Східна дивізія Нацгвардії були трансформовані в 92-гу Окрему механізовану бригаду Збройних Сил України. Відтоді розпочалася історія славетної 92-ї бригади – надії та гордості Харківщини.
 
Шлях військового підрозділу до сьогоднішньої репутації не був простим. Через недолугість політиканів бригада навіть перебувала на межі розформування та перетворення бази в Башкирівці на всього лише склад зброї. Божим промислом бригада зберіглася в ті часи, аби згодом долучитися до участі в миротворчих місіях за кордоном та обороні рідної землі в АТО, а потім ООС на Донбасі.
 
Цьогоріч воїни 92-ї бригади захистили Харків від нашестя російської орди, звільнили Балаклію, Куп’янськ та десятки інших міст і селищ, продовжують очищати рідну Слобожанщину від окупантів – ціною щоденних надзусиль, пролиття поту і крові, поранень і смертей найкращих синів і дочок України, воїнів-героїв оборони Вітчизни.
 
Шановні офіцери, солдати, капелани, всі причетні до 92-ої Окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка!
 
Вітаючи вас із днем створення бригади, щиро дякую за ваш неоціненний подвиг захисту Харкова та всього регіону, щодня молюся за ваше здоров’я і наближення перемоги, закликаю Боже благословення на всі ваші плани та добрі наміри, котрі прискорюють торжество справедливості та миру на багатостраждальній українській землі.
 
Хай ваша народна слава новітніх козаків-захисників держави в ХХІ столітті займе одну з кращих сторінок багатовікової історії нашого війська!
 
Слава Україні! Героям слава!
 
† Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський
 
 

Рекомендуємо відвідати