9 листопада 2022

Син протоієрея Харківської єпархії прийняв священичий сан

У день пам'яті святого великомученика Димитрія Солунського, 8 листопада 2022 року, в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова правилася Божественна літургія. За богослужінням було звершено пресвітерську хіротонію.

Очолив відправу літургії єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Йому співслужили настоятель Іоано-Богословського храму протоієрей Віктор Маринчак, настоятель Архангело-Михайлівського храму в селі Таранівка Чугуївського району протоієрей Дмитро Шостенко, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, диякон Павло Шостенко.

Після Великого входу владика Митрофан рукоположив диякона Павла Шостенка в ієрея. Таким чином, у клірі Харківської єпархії тепер перебувають два покоління священицької родини Шостенків – батько о. Дмитро і син о. Павло.

По завершенні літургії архієрей звернувся до нового клірика з напутнім словом, а також привітав о. Дмитра з днем небесного покровителя. Отець Павло дав парафіянам храму своє перше священиче благословення.

Вітаємо нового священика та всіх його рідних! Хай Господь благословляє служіння, на яке покликав о. Павла, та наділяє здоров'ям і всім необхідним для сповнення Божого задуму щодо нього.

 
 

Рекомендуємо відвідати