22 листопада 2022

Єпископ Митрофан співслужив на престольному святі Михайлівського Золотоверхого собору

У день Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних, 21 листопада 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, який відзначав престольне свято.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Богуславський Олександр, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Білогородський Іоан, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл, всечесна братія Золотоверхої обителі та численне запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів. Завершилося урочисте богослужіння молебнем до святого Архістратига Божого Михаїла, повідомляє пресслужба Київської Митрополії.

 
 

Рекомендуємо відвідати