5 грудня 2022

Привітання харківського архієрея волонтерам

5 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день волонтера. В це свято ми покликані знаходити слова подяки і підтримки тим, хто щодня допомагає ближнім у їхніх потребах. А також просити в Господа нашого Ісуса Христа сил і натхнення для всіх, хто витрачає свій час, здоров’я та кошти заради військових, поранених, хворих, біженців і переселенців, знедолених людей і покинутих напризволяще тварин.

Шановні волонтери! Без вашої самопожертви, зібраних коштів, витрачених нервів, зусиль, без вирішення завдяки вам безлічі проблем – неможливо було б уявити ні сучасної України, ні єднання українців у міцну громаду однодумців, ні ті перемоги нашого війська і суспільства, яким ми щиро раділи цьогоріч, ні майбутню остаточну рішучу Перемогу над ворогом.

Хвалю Бога за те, що маю честь знати багатьох із вас особисто і співпрацювати в різних регіонах нашої держави і поза нею. Щиро дякую вам і закликаю й надалі єднати зусилля Церкви та волонтерів задля утвердження спільних ідеалів добра, чесності, жертовності та любові.

Хай Благий Господь обдаровує вас усім потрібним для успішної діяльності та допомагає гідно проходити всі випробування, котрі очікують кожного воїна світла у протистоянні з темрявою і злом.

Многих і благих літ вам!

З повагою і молитвою,

† Митрофан
Єпископ Харківський і Богодухівський

 
 

Рекомендуємо відвідати