5 грудня 2022

У 300-річний ювілей Сковороди в Харкові відслужили архієрейську літургію

У суботу, 3 грудня 2022 року, виповнилося 300 років від дня народження видатного українського християнського філософа і письменника Григорія Сковороди, історія життя котрого міцно пов’язана зі Слобідським краєм і Харковом зокрема. Цього дня в харківському храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова було відслужено Божественну літургію.

На богослужінні предстояв єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, ієрей Максим Інкін та ієрей Павло Шостенко.

Присутні молилися за Україну, успіх її війська в обороні держави від російських загарбників, за зцілення поранених і визволення полонених бійців, визволення тих, хто перебуває в окупації, повернення до рідних осель біженців і переселенців тощо. Владика Митрофан виголосив молитву за Україну в час війни, порятунок від небезпеки, напоумлення ворогів і збереження святинь народу і Церкви.

Після літургії архієрей ознайомився із виставкою до 300-річчя Григорія Сковороди, організованою в стінах храму стараннями небайдужих харків’ян під керівництвом ветеранки руху за автокефалію Української Церкви на Харківщині пані Ніною Немировською.

 
 

Рекомендуємо відвідати