8 грудня 2022

У Харкові відбулася академія до ювілею Григорія Сковороди

В неділю, 4 грудня 2022 року, в приміщенні храму апостола і євангеліста Іоана Богослова, по завершенні святкової літургії відбулася академія з нагоди 300-річного ювілею від дня народження видатного українського філософа і поета Григорія Сковороди.

Захід відкрив молитвою єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Владика благословив учасників зібрання та взяв участь в обговоренні життя Сковороди та актуальності його спадщини для сьогодення.

Перед слухачами виступив настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, представники харківської інтелігенції – поціновувачі творчості Сковороди. У стінах храму пролунали вірші слобожанських поетів, присвячені постаті українського філософа XVIII століття. Активісти українського відродження кінця ХХ століття поділилися спогадами про боротьбу за вшанування пам’яті та неупереджену оцінку творчості видатного земляка в складні часи радянського режиму та пострадянського перехідного періоду.

Парафіяни також мали можливість ознайомитися з матеріалами тематичної виставки, яку підготувала ветеранка руху за автокефалію Української Церкви на Харківщині пані Ніна Немировська.

 
 

Рекомендуємо відвідати