9 грудня 2022

На військовому арсеналі в деокупованій Балаклії відзначили День ЗСУ

6 грудня 2022 року, в День Збройних Сил України, на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу Сил логістики ЗСУ (в/ч А1352) в місті Балаклія Ізюмського району відзначили свято заснування сучасної української армії. До участі в ньому було запрошено т.в.о. секретаря Харківської єпархії Православної Церкви України протоієрея Дмитра Шаповалова.

На урочистому заході, окрім керівництва та особового складу військової частини А1352, були присутні начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов, заступник голови Ізюмської районної ради Сергій Шутько, представники творчих колективів місцевої територіальної громади.

Офіцери, солдати і цивільні працівники Збройних Сил України отримали почесні грамоти та подяки від органів державної влади та військового командування. Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які ціною свого життя захистили право українців жити у власній країні.

Священик ПЦУ звернувся до присутніх зі словом подяки за захист Слобідського краю та щоденну роботу для спільної справи перемоги над злом і ствердження цінностей добра, любові та взаємоповаги. Були піднесені молитви за Україну в час нашестя чужинців, коли Батьківщина в небезпеці, за воїнів і тих, хто потерпає від війни. Отець Дмитро побажав воїнами здоров’я та перемоги і на знак благословення окропив їх святою водою.

65-й ракетно-артилерійський арсенал є базою зберігання боєприпасів Збройних Сил України. Військова частина А1352 вважається найбільшим за площею та обсягами зберігання зброї арсеналом у Європі. Протягом перших місяців російської агресії Балаклія разом із базою боєприпасів була окупована ворогом. Споруди і майно військової частини зазнали значних руйнувань під час бойових дій. База і місто були визволені під час контрнаступальної операції ЗСУ на початку вересня цього року. Наразі армійський об’єкт почав долати наслідки руйнувань і повертатися до нормального режиму діяльності.

 
 

Рекомендуємо відвідати