10 грудня 2022

Єпископ Митрофан звершив дияконську хіротонію

У суботу, 10 грудня 2022 року, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив служіння Божественної літургії у храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в місті-герої Харкові.

Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, настоятель парафії преподобного Агапіта Печерського в селищі Покотилівка протоієрей Леонід Коренський, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов та ієрей Павло Шостенко.

На богослужінні були виголошені молитовні прохання за Україну, успіх війська в обороні держави від російського агресора, одужання поранених і визволення полонених воїнів, утішення в скорботі рідних і близьких жертв війни, визволення людей, які перебувають в окупації, повернення до рідних осель біженців і переселенців, напоумлення ворогів.

На початку літургії єпископ Митрофан звершив поставлення вірянина Олександра Нестаренка в читця та хіротесію в іподиякона. Після євхаристійного канону архієрей рукоположив причетника Олександра в сан диякона.

Вітаємо отця-диякона Олександра з прийняттям першого ступеня священства і бажаємо йому духовно плідного служіння в Церкві Христовій на многії і благії літа!

 
 

Рекомендуємо відвідати