14 грудня 2022

У Харкові відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Щороку 14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Із нагоди цього свята відбулися урочисті богослужіння у храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в місті-герої Харкові.

На молитву зібралися харківські «чорнобильці» – ті, хто з ризиком для власного життя і здоров’я допомагав долати найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Разом із духовенством Православної Церкви України вони піднесли свої молитви за Україну, її оборонців у час війни, за здоров’я всіх, хто постраждав від Чорнорнобильської трагедії. Після молебня було відправлено панихиду за вічний спокій душ ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які відійшли у вічність протягом років, що минули з дня катастрофи.

Єпископ Харківській і Богодухівський Митрофан звернувся до «чорнобильців» зі словом подяки за участь у протистоянні наслідкам страшної аварії та закликав на присутніх Господнє благословення. Також владика відзначив окремих представників «чорнобильського руху» Слобожанщини архієрейськими грамотами. Слова вдячності та нагороди від міського голови Харкова Ігоря Терехова передав директор департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міської ради Нікіта Стєрін.

На Божественній літургії були піднесені молитви за всіх учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, а також українських воїнів, прикордонників і правоохоронців, які оберігають мирних жителів України від зла і навали чужинців. Присутні також молилися за зцілення поранених воїнів, визволення полонених і тих, хто перебуває під окупацією, повернення до рідних осель біженців і переселенців, напоумлення ворогів.

Слобожанському архієреєві співслужили військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов та ієрей Павло Шостенко.

 
 

Рекомендуємо відвідати